dimecres, 29 de juny del 2011

Reflexions de la reunió de dilluns.

Tota negociació no és fàcil, això ja ho sap tothom. Quan era jove i a la meva mare li deia que el dissabte hi havia una festa i volia anar-hi; ella, sempre preguntava on era la festa?, qui hi anava?, fins quan durava la festa? Com tornaria?... un munt de preguntes. Aquí ja començava la negociació, segons el que contestaves, guanyaves més confiança per poder anar-hi. Pactaves l'horari de tornada; si et quedaves a dormi a casa de l'Antoñanzas; si tornaves més tard de l'una de la nit o desprès d'esmorzar. Si el pacte no arribava a cap acord sempre hi havia el temor del pare i que et digues que no hi podies anar.
Aquest cop hi ha una altre festa i en totes les anteriors nomes hem pogut anar tornant a casa a les onze de la nit i amb la paga setmanal. Però per por a que el pare ens digui que no podem anar-hi, claudiquem i anem a la festa amb aquestes condicions. No preguntem si podíem estar tota la nit fora, si podíem tenir alguna cosa més que la paga habitual...

Avui la resta del comitè ( CCOO, UGT, USOC i Independents) ha pres la decisió de presentar un "esborrany" de varies propostes de la plataforma de febrer. No s'ha volgut plantejar tota la plataforma i es vol firmar el conveni amb petits avantatges, sense tenir en compte tota la resta que hi ha per negociar. CGT ha proposat firmar un acta d'acord amb tots els punts negociats fins ara i continuar negociant el que queda de plataforma. No ha estat aprovat.
El comitè vol firmar ja per raons de que no podrem aconseguir res millor en aquest moment; però si a partir de juny de 2012. Renunciem a la negociació per aconseguir:
-Dos dies de vacances remunerades, (on l'estatut dels treballadors ja ho diu, i CGT sempre ho ha denunciat),
-Que no ens enganyin amb l'IPC ja ho tenim des de l'anterior conveni, no es cap cosa nova.
-La paga de juny serà de dos partits, però el plus d'assistència desapareix on els 250 porters acomodadors i porters deixaran de guanyar 6 euros per temporada. La resta de categories, inspectors, caps de sectors i coordinadors, no els hi afecta i ells si que guanyaran diners.
-Les noves contractacions seran a costa de la jubilació forçosa de 30 persones que son majors de 65 anys.
-Les invitacions continuen igual; però milloren en la ubicació degut a la grada jove.
-Com els fixos, tindrem un 20% de descompte en la botiga, per poder gastar en el club el poc que guanyem.

I això es tot!

-No consolidem plantilla, (ara som 400 i baixant).
-No es dona valor afegit als FD sense garantir formació.
-Els treballadors que feu activitats fora del Camp Nou, Mini i Palau, no es regulen les funcions ni la relació laboral amb la resta d'activitats.
-No s'amplien les avantatges socials ni la representació sindical.

Les raons exteriors per firmar el conveni son varies. Les cúpules de CCOO i UGT manen als seus delegats que firmin els convenis que estan en negociació, sense més arguments que el de la crisi actual. El desgast que ha deixat el president del comitè deixes suspendre reunions sense raons de pes. No hi ha cap sindicat que compleixi el que va prometre en la seva campanya electoral de fa 2 anys i CGT no te prou representants per poder-ho fer. En el comitè hi ha masses veus i opinions diferents. No s'han convocat reunions per preparar la negociació amb el club (ni el secretari ni el president ho han fet).
Perquè realment no es vol continuar la negociació? Nosaltres volem negociar tota la plataforma i saber si el club diu que si o que no; així sabrem com valoren als treballadors FF.DD. Volem que deixeu de ser alegals tots aquells que esteu de FF.DD a taquilles fora de la temporada esportiva, els que esteu a l'OAB o a la ciutat esportiva. Que els aplegapilotes no treballin en negre i siguin FF.DD. Que els que esteu a la pista de gel estigueu inscrits a la categoria II, tal com cobren en la nòmina des de fa temps i no continuïn en la categoria I.

Anteriorment a tot això es fa una reunió que s'havia pactat de suspendre on només hi van UGT i independents i USOC. No sabem ben be que passa però arriben a un acord amb el club on es deixa de negociar el conveni per fer una nova proposta a la baixa, moooolt a la baixa
Ens reunim per veure per aquest canvi de rumb, i s'escuden amb la nova llei de convenis.... que precisament si es signa aquest conveni, perdem tota l’avantatge que tenim i entrem de ple en aquesta llei que ens tallarà les ales a l'hora de negociar i sempre tindrà la paella pel mànec l'empresa. En l'única reunió que CGT no ha assistit amb l'empresa, s'ha arribat a un acord quan les posicions eren 100% oposades

Alguns creuen que CGT demana massa; (sobretot el club). I una vegada més som callats per la resta de sindicats. Els FF.DD continuarem demanat si podem ser treballadors d'aquest Club.

Respecte a la Champions el comitè en ple vol una resposta completa a tots els punts que va proposar CGT en la carta. Tanmateix dir que el Club fa ja 7 mesos que no realitza una reunió de seguretat i salut laboral, es el poc interès que hi ha pels representants del Club sobre aquest tema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada